Kinderspullen naar het containerpark of hergebruiken?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk goederen terechtkomen in het brandbaar huisvuil. Het is daarom van belang dat je afval en oude spullen aanbiedt bij een containerpark in je buurt. Of je nu woont in Waregem, Lint, Erpe-Mere of Lommel is, er is altijd een recyclagepark dichtbij in de buurt.

Als je er dan ook voor zorgt dat alle spullen mooi gescheiden zijn volgens type help je maximaal mee aan de recyclage ervan. En daarmee draag je je steentje bij tot een properder leefomgeving.

Maar wil je toch ook nog een alternatief voorstellen. Een aantal zaken die je hebt kan je eigenlijk misschien nog hergebruiken. Je vindt wat tips en suggesties op deze pagina Misschien kan je daarmee al een deeltje gaan gebruiken. De andere zaken waar je geen nieuwe bestemming voor vindt kan je dan overbrengen naar het containerpark Op welk ogenblik je in het recyclagepark welkom bent vind je terug op onze website.

Nieuwe toepassingen voor de spullen van uw kind

Kinderen gooien veel dingen weg. Ze geraken hun brooddoos beu omdat hun nieuwe superheld er niet op staat. Ze spelen met nieuw speelgoed en gooien het oude weg. Dat is normaal – de meeste kinderen begrijpen de begrippen milieubehoud of milieubewustzijn nog niet helemaal. Maar dat is niet erg. Je kan je kinderen dat gemakkelijk aanleren.

Het hergebruiken van de oude spullen van je kind is een fantastische manier om je kind te leren zuinig met het milieu om te gaan. U kunt oude spullen een nieuwe bestemming geven en uw kind helpen goede gewoonten voor de toekomst te ontwikkelen.

Hier zijn een paar manieren waarop u de oude spullen van uw kind kunt hergebruiken.

Oude lunchtrommels

  • Kinderen hebben vaak genoeg van hun oude lunchtrommels en willen nieuwe. Wat moet je doen met de oude als je een nieuwe koopt?
  • Een idee is om de oude lunchtrommel om te toveren in een eerste hulp kit. Vul de lunchtrommel met pleisters, ontsmettingsmiddelen, peroxide enzovoort. Leer je kind over eerste hulp, terwijl je hem ook leert hoe hij zuinig moet zijn.
  • Een ander idee is om het te gebruiken als naaidoos. Zowel plastic als metalen lunchtrommels zijn erg stevig, dus naalden prikken er niet doorheen. Het is de perfecte maat voor het opbergen van naalden, garen en ander naaigerei.

Huiswerk papier en klad papier

  • Kinderen gebruiken veel papier. Na een opdracht voor wiskunde bijvoorbeeld, gooien ze vaak al het papier weg dat ze voor die opdracht hebben gebruikt. Dat belandt dan al te vaak in de  papiercontainer op het containerpark.
  • In plaats van al dat papier verloren te laten gaan, waarom niet eens wat creatieve toepassingen bedenken?
  • Draai het papier bijvoorbeeld gewoon om en gebruik het als kladpapier. Houd wat van dit papier bij de hand naast je telefoon, zodat je snel telefoonnummers en notities kunt noteren terwijl je aan het bellen bent.
  • Je kunt dit papier ook gebruiken als voer voor een zelfgemaakt papierproject. Leer je kinderen recyclen door ze het recyclingproces te laten zien. Koop een kit om papier te maken en maak samen met uw kinderen nieuw papier van uw oude papier!

Kinderzwembadje

  • Kinderzwembaden zijn fantastisch voor vele jaren. Maar ongetwijfeld zullen uw kinderen uiteindelijk het zwembad ontgroeien. Als u zoiets belangrijks als een kinderzwembad naar het container- of recyclagepark doet, geeft u een verkeerd signaal af. In plaats daarvan zijn er een paar dingen die u kunt doen.
  • Ten eerste kunt u van uw zwembadje een tuin maken. Maak een paar grote gaten in de bodem, zodat planten hun wortels kunnen planten. Plant je zaadjes vervolgens in vruchtbare grond in het zwembad en kijk hoe ze ontkiemen!
  • Een ander idee is om van uw kinderzwembad een honden- of huisdierenzwembad te maken. Vul het zwembad in het weekend, gooi uw hond erin en speel watertikkertje of laat  je kleine hond heerlijk plonzen. Het levert je misschien nog wel wat grappige beelden op die je kan delen via de sociale media.

Met al deze ideeën kunt u geld besparen en hergebruiken, maar wat nog belangrijker is: u kunt uw kind al vroeg in zijn leven leren zuinig met voorwerpen en materialen om te gaan. Vooral voorwerpen in kunststof zijn moeilijk afbreekbaar. Recyclage van plastic is goed. Als je een andere bestemming kan vinden voor plastieken zakjes en doosjes is dat nog beter.