Containerpark openingsuren

Containerpark OpeningsurenOp zoek naar je containerpark openingsuren? De openingsuren van de containerparken lopen in sterk uiteen. Dit omdat de organisatie op regionaal of stedelijk niveau gebeurt. Daarom is het niet mogelijk om een aantal algemene richtlijnen te geven. Elke inrichter van recyclageparken beslist zelf over de openingsuren.

Een deel van de containerparken staat volledig op zichzelf. Anderen maken deel uit van een grotere groep. Dan zien we wel dat bij die containerparken de openingsuren voor de diverse parken min of meer gelijk zijn. Verder op deze pagina kan je al aantal links naar de openingsuren terugvinden.

Containerpark openingsuren per gemeente

In de meeste steden en gemeenten kan je enkel terecht in de eigen woonplaats. Als er meerdere containerparken zijn op die plaats heb je geluk. Je kan dan je restafval brengen naar het park van je keuze. In Gent bijvoorbeeld heb je verschillende mogelijkheden. Je vindt een recyclagepark in de Maïsstraat, de Proeftuinstraat en de Gaardeniersweg . Hetzelfde geldt voor Brugge. Daar kan je zowel naar het containerpark van Sint-Michiels, Brugge Sint-Pieters of Zeebrugge. Ook in Genk heb je de keuze tussen Genk-Noord en Genk-Zuid.

Soms is het ook mogelijk dat je in een buurgemeente terecht kan. De containerpark openingsuren kan je alvast nakijken via deze website. Grotere groepen die meerdere parken uitbaten geven meer en meer de mogelijkheid om ook in andere steden en gemeenten het recyclagepark te bezoeken. Daarnaast zijn er ook regelingen voor tweedeverblijvers. Wie bijvoorbeeld in Oostende een vakantieverblijf heeft kan ook daar terecht op het recyclagepark.


Hieronder vindt je alvast een aantal containerpark openingsuren. Staat jouw woonplaats er niet tussen? We geven je graag een overzicht mee met de containerpark openingsuren in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.


Containerpark Middelkerke

Het containerpark Middelkerke is het recyclagepark voor de inwoners van Middelkerke, Wilskerke, Leffinge, Mannekensvere, Schore, Sint-Pieters-Kapelle, Slijpe, Lombardsijde, Westende. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van frituurolie tot…

Containerpark Haaltert

Het containerpark Haaltert is het recyclagepark voor de inwoners van Haaltert, Denderhoutem, Heldergem, Kerksken. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van tegels tot veiligheidsglas, van planchetten tot drankkartons….

Containerpark Diepenbeek

Het containerpark Diepenbeek is het recyclagepark voor de inwoners van Diepenbeek. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van fondueolie tot chemicaliën, van O.S.B.-platen tot raamprofielen. Onderschat de waarde…

Containerpark Lochristi

Het containerpark Lochristi is het recyclagepark voor de inwoners van Lochristi, Beervelde, Zaffelare, Zeveneken. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van steenslag tot onkruid, van pvc deurprofielen tot…

Containerpark Lommel

Het containerpark Lommel is het recyclagepark voor de inwoners van Lommel. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van koffiekannen tot banden van personenwagen, van plastic bloembakken tot synthetische…

Containerpark Wuustwezel

Het containerpark Wuustwezel is het recyclagepark voor de inwoners van Wuustwezel, Loenhout. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van snoeihout tot speelgoed, van plasticvlootjes tot karton. Onderschat de…

Containerpark Veurne

Het containerpark Veurne is het recyclagepark voor de inwoners van Veurne, Avekapelle, Booitshoeke, Bulskamp, De Moeren, Eggewaartskapelle, Houtem, Steenkerke, Vinkem, Wulveringem, Zoutenaaie. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen….

Containerpark Kuurne

Het containerpark Kuurne is het recyclagepark voor de inwoners van Kuurne. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van inkt tot plaaster, van steenslag tot driewielers. Onderschat de waarde…

Containerpark Gentbrugge

Het containerpark Gentbrugge is een recyclagepark voor de inwoners van Gent, Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Sint-Kruis-Winkel, Gentbrugge, Ledeberg, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem, Zwijnaarde. Je kan er terecht met allerlei…

Containerpark Aartselaar

Het containerpark Aartselaar is het recyclagepark voor de inwoners van Aartselaar. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van massief hout tot gloeilampen, van resten van gipskartonplaten tot ijzerdraad….

Je vindt op onze website heel wat artikelen die het belang van recyclage illustreren. Om goed te kunnen recycleren is het belangrijk dat je je afval gescheiden aanbiedt bij het containerpark. Wanneer je naar het containerpark kan gaan vind je terug op onze website. Met recyclage beperken we de hoeveelheid afval dat verbrand moet worden. Er is natuurlijk nog een andere mogelijkheid om de hoeveelheid brandbaar veel te verminderen.

Misschien hoef je sommige zaken helemaal niet weg te gooien. Ze kunnen nog dienen onder een andere vorm. Daarom hebben we een aantal specifieke voorbeeld uitgewerkt. Hoe kan je flessen, paper of plastic voorwerpen toch nog een tweede leven geven? Het zijn leuke ideeën waarmee je aan de slag kan gaan. Je moet minder weggooien en je hoeft ook geen nieuwe voorwerpen aan te kopen. Op die manier win je twee keer.

Toegegeven, je kan niet voor alles wat je van plan bent om weg te gooien een nieuwe bestemming zoeken. Daarom is het goed dat je de containerpark openingsuren van je stad of gemeente kent.  Kijk goed uit waar je wat wegsmijt op het recyclagepark. Vraag gerust raad aan de parkwachters. Zo komt alles in de juiste container terecht. Probeer maximaal de materialen van elkaar te scheiden. Plastic is moeilijk te verwerken. Houdt dit zeker apart. Hetzelfde geldt voor batterijen. Grote accu’s zoals batterijen van bijvoorbeeld elektrische fiets kan je niet zomaar overal kwijt. Je mag er altijd mee naar recyclageparken in je buurt. Voor kleine batterijtjes zijn er heel wat inzamelpunten, zoals gewone winkels en diverse winkelketens.