Op zoek naar je containerpark openingsuren? De openingsuren van de containerparken lopen in sterk uiteen. Dit omdat de organisatie op regionaal of stedelijk niveau gebeurt. Daarom is het niet mogelijk om een aantal algemene richtlijnen te geven. Elke inrichter van recyclageparken beslist zelf over de openingsuren.
Een deel van de containerparken staat volledig op zichzelf. Anderen maken deel uit van een grotere groep. Dan zien we wel dat bij die containerparken de openingsuren voor de diverse parken min of meer gelijk zijn. Verder op deze pagina kan je al aantal links naar de openingsuren terugvinden.
Containerpark openingsuren per gemeente
In de meeste steden en gemeenten kan je enkel terecht in de eigen woonplaats. Als er meerdere containerparken zijn op die plaats heb je geluk. Je kan dan je restafval brengen naar het park van je keuze. In Gent bijvoorbeeld heb je verschillende mogelijkheden. Je vindt een recyclagepark in de Maïsstraat, de Proeftuinstraat en de Gaardeniersweg . Hetzelfde geldt voor Brugge. Daar kan je zowel naar het containerpark van Sint-Michiels, Brugge Sint-Pieters of Zeebrugge. Ook in Genk heb je de keuze tussen Genk-Noord en Genk-Zuid.
Soms is het ook mogelijk dat je in een buurgemeente terecht kan. De containerpark openingsuren kan je alvast nakijken via deze website. Grotere groepen die meerdere parken uitbaten geven meer en meer de mogelijkheid om ook in andere steden en gemeenten het recyclagepark te bezoeken. Daarnaast zijn er ook regelingen voor tweedeverblijvers. Wie bijvoorbeeld in Oostende een vakantieverblijf heeft kan ook daar terecht op het recyclagepark.
Hieronder vindt je alvast een aantal containerpark openingsuren. Staat jouw woonplaats er niet tussen? We geven je graag een overzicht mee met de containerpark openingsuren in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.
[wp_show_posts id=”2161″]
Je vindt op onze website heel wat artikelen die het belang van recyclage illustreren. Om goed te kunnen recycleren is het belangrijk dat je je afval gescheiden aanbiedt bij het containerpark. Wanneer je naar het containerpark kan gaan vind je terug op onze website. Met recyclage beperken we de hoeveelheid afval dat verbrand moet worden. Er is natuurlijk nog een andere mogelijkheid om de hoeveelheid brandbaar veel te verminderen.
Misschien hoef je sommige zaken helemaal niet weg te gooien. Ze kunnen nog dienen onder een andere vorm. Daarom hebben we een aantal specifieke voorbeeld uitgewerkt. Hoe kan je flessen, paper of plastic voorwerpen toch nog een tweede leven geven? Het zijn leuke ideeën waarmee je aan de slag kan gaan. Je moet minder weggooien en je hoeft ook geen nieuwe voorwerpen aan te kopen. Op die manier win je twee keer.
Toegegeven, je kan niet voor alles wat je van plan bent om weg te gooien een nieuwe bestemming zoeken. Daarom is het goed dat je de containerpark openingsuren van je stad of gemeente kent. Kijk goed uit waar je wat wegsmijt op het recyclagepark. Vraag gerust raad aan de parkwachters. Zo komt alles in de juiste container terecht. Probeer maximaal de materialen van elkaar te scheiden. Plastic is moeilijk te verwerken. Houdt dit zeker apart. Hetzelfde geldt voor batterijen. Grote accu’s zoals batterijen van bijvoorbeeld elektrische fiets kan je niet zomaar overal kwijt. Je mag er altijd mee naar recyclageparken in je buurt. Voor kleine batterijtjes zijn er heel wat inzamelpunten, zoals gewone winkels en diverse winkelketens.