Containerpark Zottegem

Containerpark Zottegem

Het containerpark Zottegem is het recyclagepark voor de inwoners van Zottegem, Elene, Erwetegem, Godveerdegem, Grotenberge, Leeuwergem, Sint-Goriks-Oudenhove, Strijpen, Velzeke-Ruddershove, Oombergen, Sint-Maria-Oudenhove. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van zakken gips tot plasticvlootjes, van karton tot lege CD-doosjes. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Zottegem
Ilva – Containerpark Zottegem
Ballingsweg 19
9620 Zottegem
Oost-Vlaanderen

Openingsuren containerpark

Maandag: Gesloten
Dinsdag: van 8:30 tot 14:30 uur
Woensdag: van 13:00 tot 19:00 uur
Donderdag: van 13:00 tot 19:00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag: van 09:00 tot 16:00 uur
Zondag: Gesloten

Waarom naar het containerpark Zottegem?

Als bewoners van Zottegem, hebben we de verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan een schoner en duurzamer milieu. Het sorteren van afval is hier een belangrijke stap in. Het containerpark in Zottegem biedt hiervoor uitstekende mogelijkheden, door de verschillende afvalzones die beschikbaar zijn. Door het afval op de juiste manier te sorteren, voorkomen we dat het verkeerd verwerkt wordt en beschermen we het milieu.

Bovendien kan selectief afval inzamelen ook leiden tot economische voordelen, door grondstoffen te besparen en nieuwe banen en bedrijven te creëren. Ook als recycling niet mogelijk is, wordt het afval op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Dit is slechts een kleine inspanning die een enorme impact kan hebben op onze planeet en de toekomstige generaties. Laten we hand in hand werken om van Zottegem een groene en duurzame gemeente te maken!

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Zottegem up-to-date. Alvast bedankt!