Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

- 1

Interafval vraagt tijdens de vijfde editie van de Week van de afval- ophaler en recyclageparkwachter opnieuw respect voor de afvalophalers en parkwachters.

Maar in 2020 draait Interafval de rollen ook om: de afvalmedewerkers bedanken de Vlamingen voor hun volgehouden inspanningen om goed te sorteren.

De afvalmedewerkers zorgen niet alleen voor een vlotte inzameling en milieuvriendelijke verwerking van het afval, ze hebben ook een belangrijke sociale functie. Dat wordt aangetoond door enkele Schone Verhalen: een chauffeur die een jongen laat meerijden in de ophaalwagen, een parkwachter die ervoor zorgt dat iets kostbaars weer bij de rechtmatige eigenaar terechtkomt… De leden van Interafval bereiken via hun eigen mediakanalen heel wat mensen met de campagne. De sociale media leveren een bereik op van meer dan twee miljoen personen en een spot op televisie zorgt voor extra zichtbaarheid.

Bron: interafval jaarbericht 2020

Draag je steentje bij tot een beter milieu en klimaat. Breng je afgedankte spullen naar het recyclagepark van je stad of gemeente. Of je nu in Aalst, Beringen, Gent of Brugge woont, er is altijd een containerpark bij jou in de buurt!