Herbruikbare bekers op evenementen

- 1

Vanaf 1 januari 2020 moeten organisatoren van evenementen met herbruikbare bekers werken. Kiezen ze om toch wegwerpbekers te blijven gebruiken, dan moeten ze minimaal negentig procent recycleren.

Helaas ligt de eventsector grotendeels stil door de coronacrisis. Dat weerhoudt de lokale besturen er niet van de nodige voorbereidingen te treffen. Samen met de VVSG en Interafval stelt de OVAM een leidraad op voor organisatoren om tot negentig procent inzameling te komen en te kunnen bewijzen dat dit cijfer gehaald wordt.

De OVAM rekent op de lokale besturen voor de handhaving van de wetgeving cateringmateriaal en stelt ook voor de handhaver een leidraad op. Uiteraard blijven producten die eenmalig worden gebruikt, zoals drank- en etensverpakkingen, een negatieve invloed hebben op het milieu. Daarom hopen lokale besturen dat organisatoren kiezen voor herbruikbaar cateringmateriaal. Preventie en hergebruik zijn meer dan ooit belangrijk om de overgang naar een circulaire economie te versnellen.

Bron: interafval jaarbericht 2020

Afvalverwerking is belangrijk als we met zijn allen willen werken aan een beter milieu. Overal zijn er containerparken, of je nu in Genk, Brasschaat, Maldegem , Hamme of eender welke andere gemeente of stad woont. Daar wordt alles voorgesorteerd. Zorg dus dat in de juiste container belandt. Zo kan alles zo efficiënt mogelijk worden verwerkt.