Containerpark Brasschaat

Containerpark Brasschaat

Het containerpark Brasschaat is het recyclagepark voor de inwoners van Brasschaat. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van wasmanden tot lege plastic zakken, van keramiek tot chemicaliën. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Brasschaat
Igean – Milieu En Veiligheid
Ploegsebaan 275
2930 Brasschaat
Antwerpen

Openingsuren containerpark Brasschaat

Maandag: van 13:00 tot 19:00 uur
Dinsdag: van 09:00 tot 12:00 uur
van 13:00 tot 17:00 uur
Woensdag: Gesloten
Donderdag: van 09:00 tot 12:00 uur
van 13:00 tot 17:00 uur
Vrijdag: van 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: van 09:00 tot 16:00 uur
Zondag: Gesloten

Waarom naar het containerpark Brasschaat?

Als inwoners van de gemeente Brasschaat, hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de toekomst van onze planeet. Een manier waarop we dit kunnen realiseren, is door ons afval correct te sorteren en af te voeren naar het recyclagepark in de gemeente. Door afval te sorteren, bevorderen we niet alleen het milieu, maar ook de economie. Er kunnen nieuwe banen en bedrijven ontstaan door de besparing van grondstoffen.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle afval op dezelfde manier verwerkt kan worden. Er zijn specifieke zones voor verschillende soorten afval. Het selectief inzamelen van afval is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de economie. Als het afval gerecycleerd kan worden, dan zorgt dit voor een reductie van de afvalberg en voor de besparing van grondstoffen. Als recyclage niet mogelijk is, wordt het afval in ieder geval op een milieuvriendelijke manier verwerkt.

Laten we als burgers van de gemeente Brasschaat actief bijdragen aan een betere toekomst voor ons milieu en de komende generaties. Het is belangrijk om te realiseren dat elke kleine stap die we zetten, samen een groot verschil kan maken. Laten we samen werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen en de volgende generaties!

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Brasschaat up-to-date. Alvast bedankt!