Containerpark Boechout

Containerpark Boechout

Het containerpark Boechout is het recyclagepark voor de inwoners van Boechout, Vremde. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van natuurleien tot gekleurd loodglas, van natuursteen tot dakgoten. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Boechout
Igean – Milieu En Veiligheid
Vremdesesteenweg 218
2530 Boechout
Antwerpen

Openingsuren containerpark Boechout

Maandag: Gesloten
Dinsdag: van 09:00 tot 12:00 uur
van 13:00 tot 17:00 uur
Woensdag: van 13:00 tot 19:00 uur
Donderdag: van 09:00 tot 12:00 uur
van 13:00 tot 17:00 uur
Vrijdag: van 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: van 09:00 tot 16:00 uur
Zondag: Gesloten

Kan je ook naar andere containerparken?

Je kan als inwoner van Boechout terecht in alle recyclageparken in de regio die deel uitmaken van de Igean groep. Dit zijn de containerparken van Aartselaar, Boechout, Boom, Edegem, Hemiksem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Ranst (na afspraak), Rumst (na afspraak) en Wommelgem (op afspraak op dinsdag, vrijdag en zaterdag).

Waarom naar het containerpark Boechout?

Om de milieubelasting te verminderen en onze leefomgeving schoner te houden, willen we de burgers van Boechout aanmoedigen om nog actiever deel te nemen aan recyclage. Het is belangrijk om voordat je afval wegbrengt, zoveel mogelijk te sorteren. Zo kun je er voor zorgen dat het afval op de juiste manier verwerkt wordt. Het containerpark in Boechout biedt hiervoor diverse afvalzones, waar je specifieke soorten afval, zoals plastic dopjes, vuile of geverfde isomo’s en wit glas, kunt afgeven.

Door selectief afval te verzamelen, kunnen we niet alleen het milieu beschermen, maar ook grondstoffen besparen en onze economie stimuleren door nieuwe banen en bedrijven te creëren. Als recycling niet mogelijk is, dan wordt het afval op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Dit is een kleine inspanning die een grote impact kan hebben op onze toekomst. Laten we samenwerken om Boechout nog duurzamer te maken!

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Boechout up-to-date. Alvast bedankt!