Containerpark Bierbeek

Containerpark Bierbeek

Het containerpark Bierbeek is het recyclagepark voor de inwoners van Bierbeek, Korbeek-Lo, Lovenjoel, Opvelp. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van fietsbanden tot handtassen, van kristal tot toiletpotten. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Bierbeek
Bierbeek
Eikeboomlaan
Korbeek-Lo
3360 Bierbeek
Vlaams Brabant

Openingsuren containerpark

Maandag: Gesloten
Dinsdag: van 14:00 tot 18:00 uur *
Woensdag: van 14:00 tot 18:00 uur *
Donderdag: van 14:00 tot 18:00 uur *
Vrijdag: van 14:00 tot 18:00 uur *
Zaterdag: van 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: Gesloten

* Van april tot en met oktober is het containerpark open tot 19 uur.

  • Het containerpark wordt uitgebaat door de gemeente Bierbeek zelf
  • De toegang tot het containerpark kost € 2 per bezoek.
  • Voor kmo’s, bouwers-verbouwers, scholen.. zijn er specifieke tarieven, ook voor de huur van containers voor ophaling. KMO‘s van Bierbeek kunnen nog op het containerpark terecht met een speciale badge. Deze kan je aanvragen bij de milieudienst

Toegangskaart voor €10 of €20 is te koop in het gemeentehuis of in een van de volgende winkels:

  • AD Delhaize Lovenjoel (Langestraat)
  • Carrefour Korbeek-Lo (Vlinderlaan)
  • Dier Plus (Tiensesteenweg)

Waarom naar het containerpark Bierbeek?

We willen de mensen van Bierbeek, Korbeek-Lo, Lovenjoel, Opvelp graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten. Sorteer vooraf zoveel mogelijk je afval. Breng het naar het containerpark in Bierbeek. Werp het dan niet zomaar in de container met het opschrift brandbaar. Er zijn specifieke zones waar je met bijvoorbeeld vodden, onderleggers in kurk of zakken cement terecht kan. Selectief afval inzamelen is beter voor het milieu. Het kan dan worden gerecycleerd, gecomposteerd of hergebruikt. Is dit niet mogelijk dan wordt het in ieder geval milieuvriendelijk verwerkt.

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Bierbeek up-to-date. Alvast bedankt!