Containerpark Retie

Containerpark Retie

Het containerpark Retie was het recyclagepark voor de inwoners van Retie. Je kon er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van lege plastic zakken tot compostvaten, van kledingstukken tot kristalglas.

Bewoners van Retie kunnen nu terecht in het recyclagepark van Dessel. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

UPDATE: Bewoners van Retie kunnen nu terecht in het recyclagepark van Dessel

Waarom naar het containerpark Retie?

We willen de mensen van Retie graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten. Sorteer vooraf zoveel mogelijk je afval. Breng het naar het containerpark in Retie/Dessel. Werp het dan niet zomaar in de container met het opschrift brandbaar. Er zijn specifieke zones waar je met bijvoorbeeld tegels, soepele verpakkingsfolie of pyrex terecht kan. Selectief afval inzamelen is beter voor het milieu. Het kan dan worden gerecycleerd, gecomposteerd of hergebruikt. Is dit niet mogelijk dan wordt het in ieder geval milieuvriendelijk verwerkt.

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Retie/Dessel up-to-date. Alvast bedankt!