Containerpark Kortrijk Rollegem

Containerpark Kortrijk Rollegem

Het containerpark Kortrijk Rollegem is het recyclagepark voor de inwoners van Kortrijk, Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Marke, Rollegem, Aalbeke. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van bestrijdingsmiddelen tot lege CD-doosjes, van röntgenfoto’s tot koffiekannen. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Kortrijk Rollegem
Containerpark Rollegemseweg
Rollegemseweg 1
8510 Kortrijk Rollegem
West-Vlaanderen

Er is ook een containerpark in Kortrijk Heule

Openingsurencontainerpark Kortrijk Rollegem

  • maandag: 14:00–19:00
  • dinsdag: 09:00–13:00
  • woensdag: 14:00–19:00
  • donderdag: 09:00–13:00
  • vrijdag: 14:00–19:00
  • zaterdag: 08:00–16:00
  • zondag: gesloten

Waarom naar het containerpark Kortrijk Rollegem?

We willen de mensen van Kortrijk, Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Marke, Rollegem, Aalbeke graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten. Sorteer vooraf zoveel mogelijk je afval.

Als verantwoordelijke burgers, is het onze plicht om een bijdrage te leveren aan een gezonde en duurzame omgeving. Het juist sorteren van afval speelt hier een belangrijke rol in. Het containerpark van Kortrijk biedt uitstekende faciliteiten voor dit doel, met verschillende zones voor verschillende soorten afval. Door afval op de juiste manier te sorteren, voorkomen we verkeerde verwerking en beschermen we het milieu.

Bovendien kan selectieve afvalinzameling ook bijdragen aan economische groei door het besparen van grondstoffen en het creëren van banen en bedrijven. Ook wanneer recycling niet mogelijk is, zal het afval op een milieuvriendelijke manier verwerkt worden. Dit is slechts een kleine inspanning met een enorme impact op onze planeet en de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Laten we samenwerken om Kortrijk Rollegem een groene en duurzame gemeente te maken!

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Kortrijk Rollegem up-to-date. Alvast bedankt!