Containerpark Ieper

Containerpark Ieper

Het containerpark Ieper is het recyclagepark voor de inwoners van Ieper, Brielen, Dikkebus, Sint-Jan, Hollebeke, Voormezele, Zillebeke, Boezinge, Zuidschote, Elverdinge, Vlamertinge. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van plastic zakjes tot kroonkurken, van verf en verfblikken tot gewapend glas. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Ieper
Ivvo – Ieper Overslagstation
Pilkemseweg 107
8900 Ieper
West-Vlaanderen

Openingsuren containerpark Ieper

  • maandag: 10:00-11:45 enkel voor bedrijven*
  • dinsdag: 9:00-16:45
  • woensdag: 9:00-17:45
  • donderdag: 9:00-16:45
  • vrijdag: 9:00-16:45
  • zaterdag: 9:00-13:45
  • zondag: Gesloten

* Op maandag is het recyclagepark enkel toegankelijk voor bedrijven in het bezit van een bedrijvenkaart, die via deze link kan aangevraagd worden. Op maandag dient er geen afspraak gemaakt te worden voor het recyclagepark van Ieper.

Waarom naar het containerpark Ieper?

We willen de mensen van Ieper, Brielen, Dikkebus, Sint-Jan, Hollebeke, Voormezele, Zillebeke, Boezinge, Zuidschote, Elverdinge, Vlamertinge graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten. Sorteer vooraf zoveel mogelijk je afval. Breng het naar het containerpark in Ieper. Werp het dan niet zomaar in de container met het opschrift brandbaar. Er zijn specifieke zones waar je met bijvoorbeeld metalen deksels, slaolie of afsluitingspaaltjes terecht kan. Selectief afval inzamelen is beter voor het milieu. Het kan dan worden gerecycleerd, gecomposteerd of hergebruikt. Is dit niet mogelijk dan wordt het in ieder geval milieuvriendelijk verwerkt.

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Ieper up-to-date. Alvast bedankt!