Containerpark Herzele

Containerpark Herzele

Het containerpark Herzele is het recyclagepark voor de inwoners van Herzele, Hillegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize, Woubrechtegem, Ressegem en Borsbeke. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van spiegels tot metalen rekken, van vernis tot ongewapend beton. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Herzele
Ilva – Containerpark Herzele
Mergellaan 79
9550 Herzele
Oost-Vlaanderen

Openingsuren containerpark

Maandag: van 13:00 tot 19:00 uur
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: van 8:30 tot 14:30 uur
Donderdag: van 13:00 tot 19:00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag: van 09:00 tot 16:00 uur
Zondag: Gesloten

Waarom naar het containerpark Herzele?

We willen de mensen van Herzele, Hillegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize, Woubrechtegem, Ressegem en Borsbeke graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten.

Laten we het hebben over hoe jij bij kan dragen aan het beschermen van onze planeet en het milieu in Herzele. Als inwoner van deze gemeente, heb jij de verantwoordelijkheid om te zorgen voor een beter milieu voor ons en de volgende generaties. Hoe kun je dat doen? Door actief deel te nemen aan het recyclingproces en door het sorteren van jouw afval.

Voorafgaand aan het brengen van jouw afval naar het containerpark of recyclagepark in Herzele, is het belangrijk om zo veel mogelijk te sorteren. Dit betekent dat je de verschillende soorten afval apart moet houden. Zo zijn er specifieke zones voor allerlei soorten afval en restproducten. Het selectief inzamelen van afval is beter voor het milieu omdat het op deze manier kan worden gerecycleerd, gecomposteerd of hergebruikt. Als dit niet mogelijk is, zal het in ieder geval op een milieuvriendelijke manier verwerkt worden.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om jouw afval zomaar in een container te gooien, met het opschrift brandbaar. Hierdoor zal het niet op de juiste manier verwerkt worden en zal het schade aanrichten aan het milieu in Herzele.

Als bewoner van Herzele, is het jouw taak om te zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving. Door jouw afval te sorteren en naar het containerpark of recyclagepark te brengen, ben jij een belangrijke speler in het beschermen van onze planeet. Bedankt voor jouw steun en samen kunnen we een verschil maken in Herzele!

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Herzele up-to-date. Alvast bedankt!