Containerpark Antwerpen Luchtbal

Containerpark Antwerpen Luchtbal

Het containerpark Antwerpen Luchtbal is het recyclagepark voor de inwoners van Antwerpen. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van bierbakken tot plastic bloembakken, van synthetische kurken tot plastic doppen van bokalen. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Antwerpen Luchtbal
Containerpark Luchtbal
Singaporestraat 99
2030 Antwerpen Luchtbal
Antwerpen

Openingsuren containerpark Luchtbal

  • Maandag: 09:00–17:00
  • Dinsdag: 09:00–17:00
  • Woensdag: 12:00–20:00
  • Donderdag: 09:00–17:00
  • Vrijdag: 09:00–17:00
  • Zaterdag: 08:00–16:00
  • Zondag: Gesloten

Telefoon: 03 502 07 76

Waarom naar het containerpark Antwerpen Luchtbal?

De stad Antwerpen wil graag dat haar bewoners actiever betrokken raken bij het recyclen van hun afval. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook bijdragen aan het creëren van een schoner en gezonder leefomgeving voor iedereen. Voordat je jouw afval naar het containerpark Luchtbal brengt, is het belangrijk om het eerst zo goed mogelijk te sorteren. Hierdoor wordt het proces van het recyclen vergemakkelijkt en kunnen we er zeker van zijn dat het afval op de juiste manier verwerkt wordt.

We moedigen mensen aan om niet zomaar hun afval in een container met het opschrift “brandbaar” te werpen. In plaats daarvan is het aan te bevelen om gebruik te maken van de specifieke zones voor verschillende soorten afval. Hierdoor kunnen we er zeker van zijn dat het afval terechtkomt bij de juiste verwerker en op de juiste manier verwerkt wordt.

Door selectief afval in te zamelen op het containerpark Antwerpen Luchtbal helpen we om het milieu te beschermen en te verbeteren. Het afval kan op een van de volgende manieren verwerkt worden: gerecycled, gecomposteerd of hergebruikt. Als dit niet mogelijk is, zal het in ieder geval op een milieuvriendelijke manier verwerkt worden, waardoor het niet bijdraagt aan de vervuiling van onze omgeving.

We hopen dat door onze inspanningen en aanbevelingen, de bewoners van Antwerpen zich meer bewust zullen worden van het belang van recyclen en actief zullen bijdragen aan het creëren van een duurzame en gezonde toekomst voor ons allen.

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Antwerpen Luchtbal up-to-date. Alvast bedankt!