Containerpark Aalst

Containerpark Aalst

Het containerpark Aalst is het recyclagepark voor de inwoners van Aalst, Gijzegem, Hofstade, Baardegem, Herdersem, Meldert, Moorsel, Erembodegem, Nieuwerkerken. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van plastic doppen van bokalen tot wit hol glas, van granulaten tot resten van gipskartonplaten. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Aalst
Ilva – Containerpark Aalst 1
Bergemeersenstraat
9300 Aalst
Oost-Vlaanderen

Openingsuren containerpark

Maandag: van 13:00 tot 19:00 uur
Dinsdag: van 13:00 tot 19:00 uur
Woensdag: van 13:00 tot 19:00 uur
Donderdag: van 13:00 tot 19:00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag: van 09:00 tot 16:00 uur
Zondag: Gesloten

Waarom naar het containerpark Aalst?

We willen de mensen van Aalst, Gijzegem, Hofstade, Baardegem, Herdersem, Meldert, Moorsel, Erembodegem en Nieuwerkerken graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten. Wij willen graag oproepen om nog actiever te zijn in het recyclen van uw afval. Voordat u het afval wegbrengt, is het belangrijk dat u het goed sorteert. Dit kan bijvoorbeeld door het te scheiden in plastic, papier en glas. Door selectief afval in te zamelen, kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu.

Breng uw afval naar het containerpark in Aalst. Hier zijn specifieke zones waar u bijvoorbeeld plastic doppen, geverfd glas en vuil papier kunt weggooien. Wij raden u aan om het afval niet zomaar in de container voor brandbaar afval te gooien.

Als u uw afval selectief inzamelt, is de kans groter dat het gerecycled, gecomposteerd of hergebruikt kan worden. Is dit niet mogelijk, dan wordt het in ieder geval op een milieuvriendelijke manier verwerkt. We hopen dat u de oproep volgt en nog actiever deelneemt aan het recyclen van afval. Samen kunnen we een groot verschil maken voor het milieu in Aalst en daarbuiten.

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Aalst up-to-date. Alvast bedankt!