Containerpark Zaventem

Containerpark Zaventem

Het containerpark Zaventem is het recyclagepark voor de inwoners van Zaventem, Nossegem, Sint-Stevens-Woluwe, Sterrebeek. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van harde PVC-bouwtoepassingen tot kurken stoppen, van kroonkurken tot verf en verfblikken. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Zaventem
Uitbating Gemeentelijk Containerpark Door Interza
J.F. Kennedylaan 11
1933 Zaventem
Vlaams Brabant

Openingsuren containerpark Zaventem

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: 09:45–13:00, 13:30–17:00
  • Woensdag: 13:15–18:45
  • Donderdag: Gesloten
  • Vrijdag: 09:45–13:00, 13:30–17:00
  • Zaterdag: 09:45–13:00, 13:30–17:00
  • Zondag: Gesloten

Telefoon: 02 721 07 31 – Afspraken: mijnrecyclagepark.be

Waarom naar het containerpark Zaventem?

We willen de mensen van Zaventem, Nossegem, Sint-Stevens-Woluwe en Sterrebeek graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten.

Jij hebt een belangrijke rol te spelen in het milieubeleid van de gemeente! Wist jij dat door selectief afval in te zamelen en het naar het juiste recyclagepark of containerpark te brengen, jij een bijdrage kan leveren aan het milieu en de toekomst van Zaventem?

Begin door vooraf zoveel mogelijk je afval te sorteren. Breng vervolgens jouw afval naar het containerpark in Zaventem waar er specifieke zones zijn voor verschillende materialen. Probeer niet zomaar afval te werpen in de container met het opschrift brandbaar.

Door het selectieve inzamelen van afval, kan dit worden gerecycleerd, gecomposteerd of hergebruikt. Als dit niet mogelijk is, zal het in ieder geval op een milieuvriendelijke manier worden verwerkt. Door jouw inspanningen als inwoner van Zaventem, help je mee om een schoner en beter milieu voor jezelf en toekomstige generaties te creëren!

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Zaventem up-to-date. Alvast bedankt!