Containerpark Sint-Michiels

Containerpark Sint-Michiels

Het containerpark Sint-Michiels is het recyclagepark voor de inwoners van Sint-Michiels. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van licht gewapend beton tot visverpakkingen, van brandblussers tot plastic bakjes. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Sint-Michiels
Gemeentebestuur van Brugge
Ten Briele 5
8200 Sint-Michiels
West-Vlaanderen

Opm: er is ook containerpark in Zeebrugge en aan de Pathoekeweg in Brugge

Openingsuren containerpark

Maandag: Gesloten
Dinsdag: van 10:00 tot 11:45 uur

van 13:00 tot 17:15 uur

Woensdag: van 13:00 tot 17:15 uur
Donderdag: van 10:00 tot 11:45 uur

van 13:00 tot 17:15 uur

Vrijdag: van 09:00 tot 11:45 uur

van 13:00 tot 17:45 uur

Zaterdag: van 09:00 tot 11:45 uur

van 13:00 tot 16:45 uur

Zondag: Gesloten
  • Als gevolg van het coronavirus zijn de recyclageparken momenteel enkel op afspraak open.
  • Je kan hier eenvoudig online een afspraak maken.
  • Wie dat wenst kan ook telefonisch een afspraak maken via 050/44.80.00.

 

Waarom naar het containerpark Sint-Michiels?

We willen de mensen van Sint-Michiels graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten. Sorteer vooraf zoveel mogelijk je afval. Breng het naar het containerpark in Sint-Michiels. Werp het dan niet zomaar in de container met het opschrift brandbaar. Er zijn specifieke zones waar je met bijvoorbeeld snoeihout, zakken gips of schoeisel terecht kan. Selectief afval inzamelen is beter voor het milieu. Het kan dan worden gerecycleerd, gecomposteerd of hergebruikt. Is dit niet mogelijk dan wordt het in ieder geval milieuvriendelijk verwerkt.

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Sint-Michiels up-to-date. Alvast bedankt!