Containerpark Rumst

Containerpark Rumst

Het containerpark Rumst is het recyclagepark voor de inwoners van Rumst, Reet en Terhagen. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van compostvaten tot vodden, van onderleggers in kurk tot zakken cement. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Rumst
Igean-Milieu En Veiligheid
Steenberghoekstraat Z/N
2840 Rumst
Antwerpen

Openingsuren containerpark

Maandag: Gesloten
Dinsdag: van 09:00 tot 12:00 uur
van 13:00 tot 17:00 uur
Woensdag: van 13:00 tot 19:00 uur
Donderdag: van 09:00 tot 12:00 uur
van 13:00 tot 17:00 uur
Vrijdag: van 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: van 09:00 tot 16:00 uur
Zondag: Gesloten

Moet je een afspraak maken?

Het containerpark van Rumst is enkel op op afspraak. Je moet dus vooral altijd een afspraak vastleggen. Je kan eventueel terecht in andere recyclageparken in de omgeving van Rumst waar er zonder afspraak wordt gewerkt.

Kan je ook naar andere containerparken?

Je kan als inwoner van Rumst terecht in alle recyclageparken in de regio die deel uitmaken van de Igean groep. Dit zijn de containerparken van Aartselaar, Boechout, Boom, Edegem, Hemiksem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Ranst (na afspraak), Rumst (na afspraak) en Wommelgem (op afspraak op dinsdag, vrijdag en zaterdag).

Waarom naar het containerpark Rumst?

We willen de mensen van Rumst, Reet en Terhagen graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten.

Laten we samen het verschil maken en zorgen voor een groenere en schonere omgeving in de gemeente Rumst. Jij speelt hierbij een belangrijke rol door het sorteren van je afval. Door selectief afval in te zamelen, geef je het een tweede leven en zorgen we voor een duurzamere toekomst.

Eerst en vooral, is het belangrijk om vooraf zoveel mogelijk afval te sorteren. Probeer recyclageproducten en afval waarvan je weet dat het kan hergebruikt worden, apart te houden van andere afvalsoorten. In Rumst heb je de beschikking over een containerpark, waar jij je afval op een verantwoorde manier kan afgeven.

Bij het containerpark Rumst kan jij verschillende soorten afval afgeven. Al deze afvalsoorten zullen op een correcte manier verwerkt worden, zodat deze niet schadelijk zijn voor onze omgeving. Bij dit park kan jij ook specifiek afval afgeven waarvan je weet dat het hergebruikt kan worden. Denk hierbij aan metalen, kunststoffen, papier en karton. Dankzij jouw bijdrage worden deze materialen opnieuw verwerkt en geven ze deze een tweede leven.

Het is belangrijk om te weten dat door jouw bijdrage aan afvalscheiding, we een betere toekomst creëren voor de gemeente Rumst en de planeet. Laten we samen werken aan een groene en schone omgeving, en zorgen voor een duurzamere toekomst!

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Rumst up-to-date. Alvast bedankt!