Containerpark Kortenaken

Containerpark Kortenaken

Het containerpark Kortenaken is het recyclagepark voor de inwoners van Kortenaken, Ransberg, Hoeleden, Kersbeek-Miskom, Waanrode. Je kan er terecht met allerlei afgedankte spullen. Van batterijtjes tot motorolie, van plaaster tot steenslag. Onderschat de waarde van een recyclagepark niet. Recycleren is zeer belangrijk. Werp je afval dus zeker in de juiste container. Dat zorgt immers voor een goede sortering. De bedrijven die het afval verwerken werken daardoor efficiënter. Als je beter sorteert belandt er daarom minder materiaal bij het brandbaar afval. Als inwoner van je stad of gemeente draag je daarmee bij tot een beter milieu.

Adres

Containerpark Kortenaken
Kortenaken – Containerpark
Zandrodestraat
3470 Kortenaken
Vlaams Brabant
Tel. 011 58 33 67
Groene lijn : 0800 97 097

Openingsuren containerpark

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: van 12:00 tot 17:30 uur
Donderdag: van 12:00 tot 18:30 uur
Vrijdag: van 12:00 tot 18:30 uur
Zaterdag: van 09:00 tot 15:30 uur
Zondag: Gesloten
  • Het containerpark wordt uitgebaat door de gemeente Kortenaken zelf.
  • Meer praktische info op de gemeentewebsite.

Waarom naar het containerpark Kortenaken?

We willen de mensen van Kortenaken, Ransberg, Hoeleden, Kersbeek-Miskom, Waanrode graag aanzetten om nog meer in te zetten op recyclage van hun afgedankte producten. Sorteer vooraf zoveel mogelijk je afval. Breng het naar het containerpark in Kortenaken. Werp het dan niet zomaar in de container met het opschrift brandbaar. Er zijn specifieke zones waar je met bijvoorbeeld driewielers, verpakkingspapier of kartonimitiatiepanelen terecht kan. Selectief afval inzamelen is beter voor het milieu. Het kan dan worden gerecycleerd, gecomposteerd of hergebruikt. Is dit niet mogelijk dan wordt het in ieder geval milieuvriendelijk verwerkt.

Een foutje gezien in onze gegevens? Gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier. Zo houden we de gegevens van het recyclagepark in Kortenaken up-to-date. Alvast bedankt!