Aanpassingen aan het Materialendecreet
Bedrijven die producten op de markt brengen waarvan een deel uiteindelijk in het zwerfvuil terechtkomt, moeten de zwerfvuilkosten volledig vergoeden.
Bedrijven die producten op de markt brengen waarvan een deel uiteindelijk in het zwerfvuil terechtkomt, moeten de zwerfvuilkosten volledig vergoeden.
Al sinds 2006 kunnen inwoners beperkte hoeveelheden asbest- cement gratis afleveren op het containerpark. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen, keurt de Vlaamse overheid eind 2020 een nieuwe omzendbrief goed. Hij komt tot stand in nauw overleg met de VVSG/Interafval en de FOD WASO, de federale overheidsdienst voor arbeidsbescherming. De brief bevat een…
Zet je in je huis nog met oude rommel waar je vanaf wil? Je kan dan proberen om er nog een nieuwe bestemming voor te vinden. Op die manier komt het niet bij het huisvuil terecht En moet er ook niet gerecycleerd worden. We geven je op onze website een aantal tips mee hoe je…
De geografische omschrijving van de afvalintercommunales is het product van de geschiedenis van het Vlaamse afvalbeleid. Het Vlaamse regeerakkoord pleit voor een evaluatie en stelt dat ‘de huidige indeling van de afvalintercommunales niet altijd een logisch geografisch geheel vormt, ten koste van efficiëntie en milieu-impact. De Vlaamse regering nodigt de sector daarom uit om voorstellen…
Vanaf 1 januari 2020 moeten organisatoren van evenementen met herbruikbare bekers werken. Kiezen ze om toch wegwerpbekers te blijven gebruiken, dan moeten ze minimaal negentig procent recycleren. Helaas ligt de eventsector grotendeels stil door de coronacrisis. Dat weerhoudt de lokale besturen er niet van de nodige voorbereidingen te treffen. Samen met de VVSG en Interafval…
De leden van Interafval en hun medewerkers steken tijdens de coronapandemie van 2020 meer dan een tandje bij om de dienstverlening aan de burgers op peil te houden. Het ophalen van huisvuil komt nergens in het gedrang, de recyclageparken gaan na een korte sluiting coronaveilig open. Maar het onzekere economische klimaat legt extra druk op…
De OVAM werkte in overleg met Interafval en de exploitanten van eindverwerkingsinstallaties een visie uit op de eindverwerking in Vlaanderen voor de lange termijn (2030 –2050). De krachtlijnen zijn dat we in de eerste plaats een beleid moeten voeren gericht op een vermindering van de hoeveelheid restafval. Tegen 2030 moet de hoeveelheid restafval per inwoner…